maikro 发表于 2016-1-19 23:56

售賣限價貨的感受

當日嚟咗批政府限價貨,熱賣中,店外群情汹湧嘅狀況引來了Precio justo(公平價格局)嘅工作人員,一進入即要查對發票核實數量,詢問售價,嚇我一身汗(心諗呢次走唔甩啦,而且我系超咗小小價錢出售)後經商榷之後,佢哋亦同意繼續銷售,我仲諗住佢哋過後肯定會敲詐一大笔,揸Fi嘅鬼婆仲帮我哋喝止人群,以防混乱,直至售賣完。
          過後并無索取任何財物,話事嘅鬼婆臨走仲同我講聲“adiós me mo”(再見,親愛的)跟住几个鬼妹仔仲同我逐一拥抱,吻面[愉快]當時我心情相當澎湃啊[呲牙][呲牙][呲牙]大家都知道V國啲美女有几索咖啦[色][色][色]我仿佛回到當年中大嘅校園,只因那裡有我嘅初戀…[調皮]
          試問V國同胞有几多個享受過政府部門工作人員嘅份外熱情呢[呲牙][呲牙][呲牙]

永远期待 发表于 2016-1-20 00:07

跨好死!遇着生手例!系老雀几多喊可钱啊!

maikro 发表于 2016-1-20 00:26

永远期待 发表于 2016-1-19 23:37
跨好死!遇着生手例!系老雀几多喊可钱啊!

睇你點同對方相處啫,今日賣梘粉,稅所上門帮手,見到細樽嘅啫喱膏無價錢,問我賣几多,我話298,佢都無出聲。帮手賣晒梘粉就走人。

luisberryflan 发表于 2016-1-20 00:29

这样么? 一般价格局的人来,我都只直接喊他们帮我分配好要售卖的货,之后叫他们直接去门口查身份证和安排好人群排好队的

tny 发表于 2016-1-20 01:22

{:1_106:}{:1_106:}

maikro 发表于 2016-1-20 01:29

luisberryflan 发表于 2016-1-19 23:59
这样么? 一般价格局的人来,我都只直接喊他们帮我分配好要售卖的货,之后叫他们直接去门口查身份证和安排 ...

我呢邊從來唔用身份証排號的

言论自由 发表于 2016-1-20 05:31

有货卖也怕,冇货卖也怕。生意难做

riochico7 发表于 2016-1-20 07:05

物价局现在头上有把刀,所以不会似以前那么嚣张了。马杜罗的紧急经济答案如果通过的话,倒是会又嚣张起来了。

riochico7 发表于 2016-1-20 07:05

物价局现在头上有把刀,所以不会似以前那么嚣张了。马杜罗的紧急经济答案如果通过的话,倒是会又嚣张起来了。

十字港登陆 发表于 2016-1-20 09:35

楼主在回味几个红帽女性的拥吻感觉。
页: [1] 2 3
查看完整版本: 售賣限價貨的感受